visitor activity monitorweb stats

‘Nasib kau lah Wahab’ – Sampai Mami Mas Idayu pun pandai troll nama ‘Wahab’

Oleh FATIN AQILAH

Nama ‘Wahab’ yang tular di media sosial sejak minggu lalu nampaknya tidak hanya panas dalam dunia politik, malah turut diheret dunia hiburan tanah air.

Ia turut menjadi troll dalam program Famili Duo musim tiga yang berlangsung malam tadi apabila salah seorang juri, Mas Idayu yang beberapa kali menyebut nama yang sedang panas itu.

“Wahab, Wahab, Wahab kat rumah ye”.

Beliau mengungkap nama itu sebelum memberi komen mengenai persembahan Shila dan Syahir Amzah pada konsert yang memasuki minggu keenam malam tadi.

Pasangan itu menyampaikan lagu yang dicipta dan dinyanyikan oleh Allahyarham M.Shariff yang bertajuk Keindahan Pantai yang kini menjadi popular di aplikasi TikTok.

Lagu itu menjadi popular di kalangan orang ramai apabila dijadikan ‘troll’ atau bahan jenaka dalam laman sosial, dengan menyebut-sebut nama individu dalam kontroversi perbualan sejenis yang dikatakan lucah.

Perasan tak, juri yang dengan berani memberikan komen tu membandingkan lagu tu dengan cerita-cerita sensasi terkini. Gempak betul, Studio Ntv7 Glenmarie penuh dengan gelak tawa penonton!

Selain Keindahan Pantai, Shila dan Syahir yang turut membawakan lagu Tak Mengapa (Datuk A. Rahman Hassan) mengikut tema Retro minggu ini meraih pujian kedua-dua juri termasuk Ajai.

Adik-beradik yang sebelum ini sering mendapat kritikan, terutama dari segi vokal Syahir, dan berada di tangga terbawah minggu lalu, kini kelihatan sangat membanggakan malam ini.

Mereka berjaya mendapatkan markah penuh 10 mata daripada Mas Idayu dan Ajai.

Dalam edisi kali ini, terdapat pasangan sepupu, Haqiem Rusli dan Ariff Bahran, serta suami-isteri, Tom dan Fuad Rahman, yang turut menyertai pertandingan.

Selain itu, duo adik beradik Ryan Bakery dan Adam, serta pasangan Adira Suhaimi bersama Emma juga turut menyertai.

Baca:

Konsert Coldplay: “Jangan nak batal macam tu je, semua melibatkan duit”- Ramli MS

Dah makin serius, ada orang nak culik anak Nabila Huda

Ibu bapa yang ada ‘hoarding disorder’ pergi umrah, anak sibuk pakat kemas rumah