Mentang-mentang kaya, netizen menyumpah geng kerta mewah buat show sampai tutup laluan 4 lorong

Oleh ADIBA SHAROM

Mentang-mentang kaya, netizen menyumpah geng kerta mewah buat show sampai tutup laluan 4 lorong. Kira-kira lebih 10 supercars memenuhi sebuah lebuh raya untuk menghasilkan satu video konten sehingga mengundang rasa tidak puas hati dalam kalangan netizen.

Video itu dimuat naik akaun Utama Motors di laman Facebook dipercayai bagi mempromosikan sebuah acara pameran kenderaan mewah tersebut yang akan berlangsung tidak lama lagi.

Geng kereta mewah ‘conquer’ jalan ke tu?

Menerusi rakaman berdurasi 50 saat itu, semua kenderaan berkenaan dilihat memenuhi keempat-empat lorong di atas jalan sekali gus membuatkan pemandu kereta lain yang berada di belakang tidak dapat memandu dengan lancar.

Malah pada saat ke-21, kelihatan salah sebuah supercar tersebut menggunakan lorong kecemasan yang sudah tentu salah di sisi undang-undang.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen menyifatkan tindakan sekumpulan pemandu supercars itu menyusahkan pengguna jalan raya lain kerana boleh menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Selain dilabel sebagai ‘semak’, segelintir individu menganggap golongan terbabit seolah-olah mementingkan diri sendiri apatah lagi melakukan penggambaran di waktu siang.

Setakat artikel ini ditulis, video berkenaan mendapat 813 perkongsian dan 6,900 tanda suka selain 2,700 komen netizen yang meninggalkan pelbagai reaksi.

Setakat artikel ini ditulis, video berkenaan mendapat 813 perkongsian dan 6,900 tanda suka selain 2,700 komen netizen yang meninggalkan pelbagai reaksi.