Farid Kamil dedah punca buat dia kembali bersatu dengan Diana Danielle, sukar diluahkan dengan kata-kata

Oleh FATIN AQILAH

Menamatkan perkahwinan pada 10 Ogos yang lalu, Farid Kamil mengakui dia tidak pernah membayangkan bahawa dia akan bersatu semula dengan bekas isterinya, Diana Danielle.

Apatah lagi, rujukan semula mereka berdua hanya berlaku selepas 21 hari dari perceraian mereka.

Pasangan selebriti ini secara rasminya bersatu semula pada 31 Ogos 2023.

“Dalam benak saya, tidak pernah terfikir bahawa kami akan bersatu semula.

“Kami berdua tidak pernah menjangka bahawa perasaan cinta itu akan berkembang semula.

“Ia adalah sesuatu yang sukar untuk saya ungkapkan dengan kata-kata,” kata Farid semasa temu bual dalam sebuah program hiburan hujung minggu.

Dalam temu bual yang sama, Farid juga menceritakan bagaimana mereka bertemu semula.

“Sebenarnya, tarikh rujuk tersebut tidak pernah dirancang. Ia bermula apabila saya menghantar anak-anak ke Sendayan dan pada esok harinya, Diana menjemput saya untuk bersarapan bersama.”

“Saya tidak menjangka dia akan menjemput saya bersarapan, jadi saya mengambil peluang tersebut untuk mendedahkan perasaan saya.”

“Juga, Diana tidak menjangka bahawa pertemuan itu akan menghidupkan semula percikan cinta dan kasih sayang yang kami cari selama ini,” cerita Farid.

Aktor berusia 42 tahun itu kemudian meneruskan dengan mengatakan bahawa dia, Diana, dan kedua-dua anak mereka, Muhammad dan Aurora, tidak pernah berhenti berdoa agar keluarga mereka dapat bersatu semula.

“Selama kira-kira lima bulan, saya tidak berjumpa dengan Diana. Bermula dari bulan Mac sehingga 31 Ogos, kami bersama-sama berdoa dan menyerahkan harapan kami kepada Allah untuk memberi petunjuk kepada kami.”

“Pertemuan itu akhirnya mengembalikan perasaan yang hilang akibat kesibukan, tugas harian, dan kehidupan dunia. Kami akhirnya menjumpai titik persamaan yang kami cari,” katanya.

Farid juga merasa bersyukur dan menyifatkan doa anak-anak mereka untuk melihat ibu bapa mereka bersatu kembali telah dikabulkan oleh Allah SWT.

“Anak-anak, terutamanya Muhammad, tidak pernah berhenti berdoa, dan doa mereka akhirnya diperkenankan. Hadiah terbaik yang dapat diberikan kepada anak-anak adalah melihat kedua ibu bapa mereka bahagia dan hidup bersama. Ini adalah impian kami sepanjang ini,” tambahnya.

Pada 10 Ogos yang lalu, Diana dan Farid secara rasmi bercerai di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari, Selangor. Pasangan ini telah mengukuhkan perkahwinan mereka pada 3 November 2012 dan diberkati dengan dua cahaya mata, Muhammad dan Nur Aurora.

Baca:

Siapa Mohd Yatim Yahaya? Ketahui siapa tokoh ini sehingga jadi nama jalan

Dron kamikaze antara hadiah buat Korea Utara, ‘buah tangan’ Rusia ini jelas ada makna

Langsung tak sensitif wanita seksi bergelek dangdut depan surau, ratusan orang berjoget